Alina Vygivska

Dietician

Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, „specjalista polecany insulinoopornym” (SOIT – School of Insulinresistance Therapy) Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie.

Specjalizuje się w :

  • redukcji masy ciała,
  • żywieniu kobiet planujących ciąże, w ciąży i karmiących,
  • żywieniu dzieci,
  • profilaktyki chorób dietozależnych,
  • dietoterapii chorób:
  • układu pokarmowego (refluks żołądkowo-przełykowy, wrzody żołądka i dwunastnicy, zaparcia, biegunki, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita drażliwego, niewydolność wątroby, zapalenie pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych, kamica żółciowa i inne),
  • układu sercowo-naczyniowego (nadciśnienie tętnicze, miażdżyca i inne),
  • tarczycy (nadczynność tarczycy, niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto i inne),
  • nerek (kamice, nefropatie cukrzycowe, niewydolność nerek i inne),
  • metabolicznych (cukrzyca, otyłość, zespół metaboliczny, dna moczanowa, hiperlipidemia, osteoporoza i inne),
  • autoimmunologicznych (celiakia, reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca, nieswoiste zapalenia jelit) i innych.

Odbyte staże:

  • Food Investment S.A., ul. Bursztynowa 2, 04-749 Warszawa
  • Instytut Kardiologii im. Prymasa Tysiąclecia Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Alpejska 42, 04-628 Warszawa

Języki obce:

  • angielski, rosyjski, ukraiński

By using this website, you consent to the use of cookies in accordance with our Cookies Policy.