Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, „specjalista polecany insulinoopornym” (SOIT – School of Insulinresistance Therapy) Fundacji Insulinooporność – zdrowa dieta i zdrowe życie.
Specjalizuje się w :
- redukcji masy ciała,
- żywieniu kobiet planujących ciąże, w ciąży i karmiących,
- żywieniu dzieci,
- profilaktyki chorób dietozależnych,
- dietoterapii chorób:
- układu pokarmowego (refluks żołądkowo-przełykowy, wrzody żołądka i dwunastnicy, zaparcia, biegunki, wrzodziejące zapalenie jelita grubego, choroba Leśniowskiego-Crohna, zespół jelita drażliwego, niewydolność wątroby, zapalenie pęcherzyka żółciowego i dróg żółciowych, kamica żółciowa i inne),
- układu sercowo-naczyniowego (nadciśnienie tętnicze, miażdżyca i inne),
- tarczycy (nadczynność tarczycy, niedoczynność tarczycy, choroba Hashimoto i inne),
- nerek (kamice, nefropatie cukrzycowe, niewydolność nerek i inne),
- metabolicznych (cukrzyca, otyłość, zespół metaboliczny, dna moczanowa, hiperlipidemia, osteoporoza i inne),
- autoimmunologicznych (celiakia, reumatoidalne zapalenie stawów, łuszczyca, nieswoiste zapalenia jelit) i innych.
Odbyte staże:
- Food Investment S.A., ul. Bursztynowa 2, 04-749 Warszawa
- Instytut Kardiologii im. Prymasa Tysiąclecia Kardynała Stefana Wyszyńskiego, Alpejska 42, 04-628 Warszawa
Języki obce:
- angielski, rosyjski, ukraiński